| Valery o nastupu na EP |
|
|
| Petak, 03 Prosinac 2010 17:22 | |||
|
Sa završetkom Europskog prvenstva u plivanju u malim bazenima 2010, koje se održalo u Eindhovenu u Nizozemskoj, napisana je još jedna značajna stranica knjige o povijesti Plivačkog kluba Arena. Zato smo zamolili Valery da bez pritisaka i pitanja napiše, kako je i sama nazvala ono što objavljujemo u nastavku, osobni osvrt na EP Eindhoven 2010: Kada sam se prije šest godina počela baviti plivanjem, prvenstveno iz zdravstvenih razloga, nisam ni razmišljala da bi me plivanje moglo tako daleko odvesti.
Seniorsko prvenstvo Europe je jedno od najljepših i najvećih iskustava koje sam ikada doživjela. Sama spoznaja da ću nastupiti na tako značajnom natjecanju za mene je bila velika čast, radost i uzbuđenje, još mi je draže bilo kada sam doznala da će sa mnom biti i moj trener Zadovoljna sam svojim plivanjem na ovom prvenstvu, biti osma u finalnoj štafeti ili 13. na
Valery Prisjetimo se samih početaka, 2001. godine kada je klub osnovan, kada dobivamo seniorsku prvakinju i viceprvakinju u daljinskom plivanju. A onda, samo godinu dana kasnije, slijede nastup na Europskom prvenstvu u daljinskom plivanju u Berlinu, naslovi dvostruke mlađejuniorske i osmerostruke kadetske državne prvakinje! Zamislite, po prvi puta u povijesti istarskog plivanja imamo državne prvake i državne reprezentativce!
Posebno značajna je i 2005. godina kada su plivači iz našeg kluba, po prvi puta u povijesti istarskog plivanja, oborili 4 državna rekorda u štafetnim disciplinama za mlađe uzrasne kategorije ali i ženski seniorski rekord u disciplini 4x50m mješovito! Ovaj događaj je bio povod za nikad zaboravljenu izjavu čelnika HPS-a da „smo danas svi svjedoci povijesnog trenutka u hrvatskom plivanju“. Od tada pa do danas članovi našeg kluba su oborili još nebrojeno državnih rekorda, kako u štafetnim tako i u pojedinačnim disciplinama.
U godinama koje su slijedile smo imali i veliku čast da jedan naš senior nastupi na Europsko prvenstvo, ali 2010. godina vjerojatno označava novu prekretnicu, nastup mlađejuniorskog plivača na seniorsko Europsko prvenstvo! Prisjetimo se i aktera spomenutih i drugih događaja, imena bivših i sadašnjih članova kluba koji su dio te povijesti, od Anje Trišić, Matee Milovan, Sare Ambruš, braće Luka i Ivo Raunić, Massimo i Luana Božić, Katarina i Mihovil Turčinović, do Omera Gerzića, Darka Derkuće, Silvia Japunđića, Nine Stepčić, Sonje Slavulj, Marijana Čuića, Manuela Ristića, Daria Lackovića, Nikole Krkobabića, Mihaela Kostešića i mnogih drugih. I zato, parafrazirajući Valeryn osvrt, ovom prigodom želimo reći da…. ….kada smo prije 9 godina osnovali Plivački klub Arena nismo ni zamišljali da bi nas to moglo tako daleko odvesti. Nastup našeg plivača na Seniorsko prvenstvo Europe je jedno od najljepših i najvećih priznanja koje smo ikada doživjeli. Valeryn nastup na tako značajnom natjecanju, tako mlada, uz svu podršku trenera Bobeva, bila je velika obaveza, ali i čast, radost i uzbuđenje. Nadamo se da je i klupska „ekipa“ odlična i da se super druže, da su stariji i iskusniji plivači mlađima uzor, a oni njima podrška. Valery, kada ti bude teško sjeti se svojih prethodnika, Anje, Matea, Sare, Omera, Daria, Mihovila, Mikija i drugih velikih klupskih plivača koji su prije tebe predstavljali našu Domovinu na naš veliki ponos, i neka ti to bude još jedan dodatni izvor samopouzdanja.
Još je puno natjecanja ispred tebe i svih plivača našeg kluba, a od vas očekujemo da se maksimalno trudite i trenirate, kako bi jednoga dana netko od vas ponovno otišao na neko veliko natjecanje ili oborio državni rekord.
|