Najave

NATJECANJA

Zagreb 19.-20.05 natjecanje Žabac

Na ovogodišnjem natjecanju za mlađe kategorije nastupiti će naših dvadesetak članova.

Opširnije informacije - Žabac

Kontakt: Samuel Smailbašić

Prijava

Sponzori

plus_logo.jpg

Zagrebačka banka -logo

Valery o nastupu na EP PDF Ispis
Petak, 03 Prosinac 2010 17:22

Sa završetkom Europskog prvenstva u plivanju u malim bazenima 2010, koje se održalo u Eindhovenu u Nizozemskoj, napisana je još jedna značajna stranica knjige o povijesti Plivačkog kluba Arena.

U želji da se obilježi ovaj posebni trenutak, pozvali smo Valery da iznese svoje dojmove. Prije samog susreta sa njom pripremili smo cijeli niz uobičajenih „novinarskih“ pitanja, ali kada je došao trenutak da ih postavimo, prevagnule su emocije, prvenstveno na strani onoga koji je pitanja trebao postaviti. Svaka rečenica je odjednom zvučala suhoparno, činila se neprimjerenom značaju trenutka, neadekvatna da izrazi sve ono što Eindhoven znači ne samo za Valery i trenera Svetoslava, već i za Upravu i sve članove kluba.

Zato smo zamolili Valery da bez pritisaka i pitanja napiše, kako je i sama nazvala ono što objavljujemo u nastavku, osobni osvrt na EP Eindhoven 2010:

Kada sam se prije šest godina počela baviti plivanjem, prvenstveno iz zdravstvenih razloga, nisam ni razmišljala da bi me plivanje moglo tako daleko odvesti.

Seniorsko prvenstvo Europe je jedno od najljepših i najvećih iskustava koje sam ikada doživjela. Sama spoznaja da ću nastupiti na tako značajnom natjecanju za mene je bila velika čast, radost i uzbuđenje, još mi je draže bilo kada sam doznala da će sa mnom biti i moj trener Svetoslav Bobev, jer on mi je ipak najveća podrška.

„Ekipa“ u reprezentaciji je odlična i super smo se družili. Stariji i iskusniji plivači su nama mlađima bili uzor, a mi njima podrška. Sam osjećaj da sam uz Sanju, Duju, Anju, Alexea, Maria i druge velike hrvatske plivače predstavljala našu Domovinu u meni je stvorio veliki ponos i dao mi dodatno samopouzdanje.

Zadovoljna sam svojim plivanjem na ovom prvenstvu, biti osma u finalnoj štafeti ili 13. na 50 m leđno nije mala stvar ! Još je puno natjecanja ispred mene i nadalje ću se maksimalno truditi i trenirati kako bi jednoga dana ponovno otišla na jedno tako veliko natjecanje.

Hvala Vam svima koji ste me podržali i navijali za mene.

Valery

Iako Valery trenira već šest godina, ne može znati da njene riječi imaju daleko dublje značenje za klub, jer simboliziraju sve dosadašnje uspjehe, a bilo ih je puno.

Prisjetimo se samih početaka, 2001. godine kada je klub osnovan, kada dobivamo seniorsku prvakinju i viceprvakinju u daljinskom plivanju. 

A onda, samo godinu dana kasnije, slijede nastup na Europskom prvenstvu u daljinskom plivanju u Berlinu, naslovi dvostruke mlađejuniorske i osmerostruke kadetske državne prvakinje! Zamislite, po prvi puta u povijesti istarskog plivanja imamo državne prvake i državne reprezentativce!

2004. godina je ona koja obilježava prvi nastup naših plivača na Europskom juniorskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama mladih, nakon čega takvi reprezentativni nastupi i zlatna odličja sa državnih prvenstava postaju redovita pojava.

Posebno značajna je i 2005. godina kada su plivači iz našeg kluba, po prvi puta u povijesti istarskog plivanja, oborili 4 državna rekorda u štafetnim disciplinama za mlađe uzrasne kategorije ali i ženski seniorski rekord u disciplini 4x50m mješovito! Ovaj događaj je bio povod za nikad zaboravljenu izjavu čelnika HPS-a da „smo danas svi svjedoci povijesnog trenutka u hrvatskom plivanju“. Od tada pa do danas članovi našeg kluba su oborili još nebrojeno državnih rekorda, kako u štafetnim tako i u pojedinačnim disciplinama.

U godinama koje su slijedile smo imali i veliku čast da jedan naš senior nastupi na Europsko prvenstvo, ali 2010. godina vjerojatno označava novu prekretnicu, nastup mlađejuniorskog plivača na seniorsko Europsko prvenstvo!

Prisjetimo se i aktera spomenutih i drugih događaja, imena bivših i sadašnjih članova kluba koji su dio te povijesti, od Anje Trišić, Matee Milovan, Sare Ambruš, braće Luka i Ivo Raunić, Massimo i Luana Božić, Katarina i Mihovil Turčinović, do Omera Gerzića, Darka Derkuće, Silvia Japunđića, Nine Stepčić, Sonje Slavulj, Marijana Čuića, Manuela Ristića, Daria Lackovića, Nikole Krkobabića, Mihaela Kostešića i mnogih drugih. 

I zato, parafrazirajući Valeryn osvrt, ovom prigodom želimo reći da….

….kada smo prije 9 godina osnovali Plivački klub Arena nismo ni zamišljali da bi nas to moglo tako daleko odvesti. Nastup našeg plivača na Seniorsko prvenstvo Europe je jedno od najljepših i najvećih priznanja koje smo ikada doživjeli. Valeryn nastup na tako značajnom natjecanju, tako mlada, uz svu podršku trenera Bobeva, bila je velika obaveza, ali i čast, radost i uzbuđenje.

Nadamo se da je i klupska „ekipa“ odlična i da se super druže, da su stariji i iskusniji plivači mlađima uzor, a oni njima podrška.

Valery, kada ti bude teško sjeti se svojih prethodnika, Anje, Matea, Sare, Omera, Daria, Mihovila, Mikija i drugih velikih klupskih plivača koji su prije tebe predstavljali našu Domovinu na naš veliki ponos, i neka ti to bude još jedan dodatni izvor samopouzdanja.

Ponosni smo na tebe, kao što smo bili na tvoje prethodnike, tvoje plivanje i ponašanje nas ispunjava zadovoljstvom, imati plivače koji su sposobni doći do Europskog prvenstva nije mala stvar!

Još je puno natjecanja ispred tebe i svih plivača našeg kluba, a od vas očekujemo da se maksimalno trudite i trenirate, kako bi jednoga dana netko od vas ponovno otišao na neko veliko natjecanje ili oborio državni rekord.

Hvala tebi, tvojim prethodnicima, roditeljima i treneru Bobevu.                                                                          Uprava kluba